ΣΕΠΕ "Ν.Πλουμπίδης": Καταγγέλουμε τη Δημοτική Αρχή Περάματος!

23/02/2020 - 15:45

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ Η ΣΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε ως εκπαιδευτική κοινότητα να πραγματοποιούνται βανδαλισμοί και παραβατικές συμπεριφορές από εξωσχολικούς σε σχολεία του συλλόγου μας και κυρίως σε νηπιαγωγεία.

Χαρακτηριστικοί είναι οι βανδαλισμοί  στην αυλή του 9ου νηπιαγωγείου Περάματος, του 6ου νηπιαγωγείου Περάματος και του 8ου νηπιαγωγείου Περάματος.

Κοινός παρονομαστής όλων των εισβολών και βανδαλισμών είναι ότι τα συγκεκριμένα νηπιαγωγεία είναι εύκολος στόχος, καθώς οι εξωσχολικοί έχουν εύκολη πρόσβαση στον προαύλιο χώρο, λόγω ελλιπούς υλικοτεχνικής υποδομής και  φύλαξης των νηπιαγωγείων από τέτοια φαινόμενα.

Πιο συγκεκριμένα στο 6ο νηπιαγωγείο, οι συνάδελφοι νηπιαγωγοί, εκτός των νερών της βροχής, που μπαίνουν από την οροφή μέσα στις αίθουσες του νηπιαγωγείου κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, λόγω κακής μόνωσης στην ταράτσα , προκαλώντας την οργή και παρέμβαση των γονιών στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, μόλις πριν λίγες μέρες ήρθαν αντιμέτωποι με την εισβολή εξωσχολικού την ώρα που βρίσκονταν τα νήπια μέσα στις τάξεις ο οποίος  έχυσε στα σκαλιά, στην αυλή και στον τοίχο πάνω από αυτή μπουκάλια με χρώμα. Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς των μαθητών με έγγραφη αναφορά στον Δήμο ζητούν την τοποθέτηση προστατευτικού κιγκλιδώματος στον φράχτη της ταράτσας και τοποθέτηση νέας ψηλότερης πόρτας που θα εμποδίζει την πρόσβαση οποιουδήποτε στο σχολείο, αφού, όπως ισχυρίζονται, πλέον τίθεται σοβαρό θέμα ασφάλειας των μαθητών. Μάλιστα, η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστου.

Στο 8ο νηπιαγωγείο εκπαιδευτικοί και γονείς αναφέρουν ότι ύστερα από αρκετές παραβιάσεις του εξωτερικού χώρου της αυλής του Νηπιαγωγείου και της εύρεσης σε αυτήν διαφόρων επικίνδυνων ή μη αντικειμένων (μπουκάλια με αλκοόλ, υπολείμματα φαγητού, σεντόνια, κουβέρτα, αιχμηρά αντικείμενα), προέβησαν σε μεγάλη δαπάνη για τη θωράκιση του κτιρίου της σχολικής μονάδας, εξαναγκαζόμενοι να πληρώσουν από τα λειτουργικά έσοδα του σχολείου ακόμα και τα εργαλεία των εργατών του Δήμου για τις εργασίες, καθώς δεν αποδίδεται από τον Δήμο η ΣΑΤΑ, δηλαδή το κονδύλι  που αφορά τα σχολικά κτίρια. Ωστόσο, παρά τις ενέργειες τους, οι σκάλες και η εξωτερική αυλή του σχολείου τους εξακολουθούν να παραμένουν αθωράκιστες από την εισβολή εξωσχολικών κατά τις ώρες που λειτουργεί ή όχι το νηπιαγωγείο. 

Ζητούν με έγγραφη αναφορά στον Δήμο  να υψωθεί πλέγμα πάνω από τις δύο εξωτερικές εισόδους και τα κάγκελα του νηπιαγωγείου που βρίσκονται στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, με σκοπό να εμποδιστεί η όποια προσπάθεια βανδαλισμού του σχολικού χώρου από εξωσχολικούς και να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας και η ασφάλεια των μαθητών , του διδακτικού προσωπικού και των εργαζομένων σε αυτήν. Δηλώνουν πως δεν μπορούν να κάνουν κάτι επιπλέον γι’ αυτό και θεωρούν ότι ο Δήμος Περάματος είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των παιδιών και του κτιρίου από αυτό το σημείο και μετά.

Τέλος, στο 9ο νηπιαγωγείο, που βρίσκεται εντός της αυλής του 1ου Δημοτικού Σχολείου, η προϊσταμένη νηπιαγωγός αναφέρει ότι οποιοδήποτε παιχνίδι εξωτερικού χώρου αγοράστηκε ( από τους γονείς) όπως μπασκέτα, σπιτάκι αξίας 100 ευρώ κτλ. καταστρέφονται, ενώ τα πρωινά έρχεται αντιμέτωπη με σύριγγες, σπασμένα μπουκάλια, ακαθαρσίες. Αναφέρει πως πρόσφατα καταστράφηκε ο επιδαπέδιος τάπητας της αυλής, που όμως αποκαταστάθηκε από εθελοντή γονέα ( όχι από τον Δήμο). Τέλος, αναφέρει πως στο παρελθόν έχει γίνει διάρρηξη του εσωτερικού χώρου με λεία όλα τα ηλεκτρονικά μέσα που διέθετε το νηπιαγωγείο. Γονείς και εκπαιδευτικοί απαιτούν να πάρει η δημοτική αρχή όλα τα απαραίτητα μέτρα φύλαξης του σχολείου.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών θέλουμε όλα τα σχολεία «ανοιχτά στην κοινωνία» που όμως θα απολαμβάνουν και ένα πλαίσιο προστασίας και ασφάλειας των κτιρίων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Η έλλειψη στην πόλη μας ελεύθερων χώρων αναψυχής, άθλησης, παιδικών χαρών διογκώνει το πρόβλημα.

Ο αγώνας για την πρόσληψη σχολικών φυλάκων στα σχολεία μας, για αύξηση της χρηματοδότησής τους, πρέπει να είναι προμετωπίδα του εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος της πόλης. Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να διεκδικήσει τέτοιες θέσεις εργασίας, που θα της επιτρέψουν να έχει σχολεία ανοιχτά και ασφαλή στην κοινωνία.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Επαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης» καταγγέλλει ομόφωνα τη Δημοτική Αρχή ΣΥΡΙΖΑ του Γιάννη Λαγουδάκη, καθώς παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συναντήσεις, εξακολουθεί να μην αποδίδει τη ΣΑΤΑ στα σχολεία. Η υλικοτεχνική υποδομή, η πυρασφάλεια, η φύλαξη των σχολείων από βανδαλισμούς είναι ανύπαρκτη.

Όλα τα παραπάνω θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών ακόμα και σε ώρα λειτουργίας των σχολείων.

  • Καλούμε τη δημοτική αρχή να αποδώσει την οφειλούμενη ΣΑΤΑ και όσα άλλα κονδύλια προορίζονται για τη θωράκισή τους και βελτίωση της εύρυθμης λειτουργίας τους (πρόγραμμα Φιλόδημος).
  • Να διεκδικήσει θέσεις σχολικών φυλάκων για τα σχολεία της πόλης.
  • Να χρηματοδοτήσει με έκτακτη επιχορήγηση τα σχολεία για την ικανοποίηση των λειτουργικών αναγκών τους.

Το ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα