ΕΛΜΕ Πειραιά: Για την ημέρα της Γυναίκας

05/03/2020 - 13:49

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 13:30 ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΔΕΔΥ 12:00-14:00)

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 11:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτριών μονίμων

Μέτρα προστασίας για τη μητρότητα.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά και σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και άλλα εκπαιδευτικά σωματεία συμμετέχει σε συγκέντρωση την Κυριακή 8 του Μάρτη στις 11:00 στο Σύνταγμα, για την αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων της γυναίκας εκπαιδευτικού και κυρίως της αναπληρώτριας,. Με την αγωνιστική μας δράση τιμάμε την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της εργαζόμενης γυναίκας, που καθιερώθηκε πριν από 110 χρόνια.

Επίσης, κλιμακώνοντας τη δράση μας ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο Βρούτση - Κατρούγκαλου, για την ανάκτηση των απωλειών μας, για μόνιμη και σταθερή εργασία, για εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτριών/τών με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, συμμετέχουμε στην κινητοποίηση, από κοινού με άλλα εκπαιδευτικά σωματεία, στο Υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή 13:00 (δίωρη διευκολυντικη στάση εργασίας ΑΔΕΔΥ 12:00-14:00).

Σήμερα, είναι πιο ρεαλιστικό από κάθε άλλη φορά να έχουν όλες και όλοι σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με σταθερό ωράριο και λιγότερες ώρες δουλειάς, με αυξήσεις σε μισθούς. Είναι υποκρισία η δήθεν “ισότητας των φύλων” την ίδια ώρα που κυβερνήσεις και Ευρωπαϊκή Ένωση ισοπεδώνουν κατακτήσεις χρόνων και καταπατούν δικαιώματα των γυναικών, όπως η προστασία της μητρότητας.

Δε συμβιβαζόμαστε με τις “ίσες ευκαιρίες” στην εργασιακή ζούγκλα και στην ατελείωτη τρεχάλα.

Δε συμφιλιωνόμαστε με την εργασία χωρίς δικαιώματα, δηλαδή χωρίς επιδόματα γάμου, λοχείας, ασθένειας, ανεργίας, χωρίς άδειες για την προστασία της εργαζόμενης εγκύου και μητέρας. Με τις πετσοκομμένες δαπάνες για κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές για την Υγεία, Πρόνοια, με 1ο θύμα την πρόληψη, με την ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας στον χώρο της Υγείας, που μετατρέπει σε πανάκριβο εμπόρευμα τις αναγκαίες ιατρικές, διαγνωστικές, προληπτικές εξετάσεις.

Καλούμε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο να πάρει μέρος στην κινητοποίηση. Η διέξοδος για όλες/ους τις/τους εργαζόμενες/ους βρίσκεται στη συλλογική δράση, στην αγωνιστική στάση ζωής και τη διεκδίκηση όλων όσων μας ανήκουν.

Απαιτούμε:

- Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

- Εξίσωση των δικαιωµάτων των αναπληρωτών µε εκείνα των µονίµων εκπαιδευτικών! Να εξασφαλιστούν άµεσα στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς οι ίδιες άδειες µητρότητας µε εκείνες των µονίµων (εγκυµοσύνης, λοχείας, ανατροφής) αλλά και οι αναγκαίες όποτε αρρωστήσουν αναρρωτικές άδειες. Ειδικότερα να εξασφαλίζεται η απαιτούµενη άδεια µε αποδοχές σε κάθε αναπληρώτρια που το έχει ανάγκη σ’ όλη τη διάρκεια της εγκυµοσύνης της.

- Μέτρα στήριξης των αναπληρωτών-τριών και των οικογενειών τους. Επίδοµα στέγασης, δωρεάν µετακινήσεις, δικαίωµα συνυπηρέτησης στα ζευγάρια των εκπαιδευτικών.

- Ενιαίο, καθολικό αποκλειστικά Δηµόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστηµα Υγείας-Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας ιατρικής, για όλες και όλους, χωρίς καµιά άλλη προϋπόθεση. Δωρεάν χορήγηση φαρµάκων.

- Επίδοµα γέννησης σε όλες, ανεξάρτητα από άλλες προϋποθέσεις, από τον κρατικό προϋπολογισµό. Κάλυψη όλων των εξόδων προγεννητικού ελέγχου, ιατρικώς υποβοηθούµενης αναπαραγωγής και τοκετού από το κράτος.

- Αποκλειστικά δηµόσιες, δωρεάν και αναβαθµισµένες δοµές Προσχολικής Αγωγής.
- Ίδια δικαιώµατα στον Σύλλογο Διδασκόντων και στη λειτουργία του σχολείου, ίδια συνδικαλιστικά δικαιώµατα για µόνιµους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

 

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην Κινητοποίηση 8 του Μάρτη 2020 στις 11:00 στο Σύνταγμα! Με αγώνες διεκδικούμε τα δικαιώματά μας! Εκεί βρίσκεται η ελπίδα και η προοπτική!

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα