ΕΛΜΕ Πειραιά: Για τα οργανικά κενά

05/03/2020 - 13:51

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Στις 18/2/2020 εκδόθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι εγκύκλιοι για τον προσδιορισμό των κενών οργανικών θέσεων και πλεονασμάτων για τις μεταθέσεις του 2020. Οι εγκύκλιοι αυτοί στο ΠΥΣΔΕ Πειραιά δεν έφτασαν ποτέ στα σχολεία για να συμπληρωθούν οι πίνακες Α’ από τους Δ/ντές των σχολείων . Αντίθετα το ΠΥΣΔΕ με τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους Δ/ντές των σχολείων και προφορικές οδηγίες υπολόγισε τα κενά και πλεονάσματα, αυξομειώνοντας τμήματα με αδιαφανείς διαδικασίες. Μάλιστα σε τηλεφωνική παρέμβαση μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ εδόθη η εξήγηση ότι τα κενά είχαν ζητηθεί τον Δεκέμβριο του 2019!!!!!.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά ζητά η διαδικασία υπολογισμού των οργανικών κενών-πλεονασμάτων να γίνει από την αρχή και όπως προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις και τις προτάσεις του κλάδου.

Επισημαίνουμε την πάγια διεκδίκηση μας για συμμετοχή του συλλόγου διδασκόντων στη διαμόρφωση των κενών-πλεονασμάτων, μέχρι 20 μαθητές στη τάξη και ως εκ τούτου αύξηση του αριθμού των τμημάτων για την καλύτερη παιδαγωγική λειτουργεία των σχολείων.

Επίσης να κοινοποιηθεί άμεσα η χωροταξική κατανομή των σχολείων, αλλά και η πρόβλεψη τμημάτων για το επόμενο σχολικό έτος, ώστε να υπάρχει διαφάνεια στη διαδικασία. Δεν μπορεί να υπάρχουν σχολεία δυο κατηγοριών και δυο ταχυτήτων!

Τέλος, πάγια θέση μας είναι να συμμετέχουν οι συνάδελφοι στη διαδικασία καθορισμού κενών-πλεονασμάτων, μέσα από την συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Να μην αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του εκαστοτε Διευθυντή Σχολείου ή του ΠΥΣΔΕ Πειραιά, με προφορικές μάλιστα εντολές!

Να επισημάνουμε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με την ΕΑΕ και τους διπλούς πίνακες που προκύπτουν.

Ως γνωστόν το 2019 ζητήθηκαν κενά για τους μόνιμους διορισμούς και τώρα ζητούνται κενά για μεταθέσεις. Ποια θα ισχύουν;

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα