ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη" και "Σωκράτης"

Τα ειδικά σχολεία παραμένουν ανοχύρωτα εν μέσω πανδημίας!!

25/11/2020 - 22:31

Αντίστοιχη ανακοίνωση υπογράφει κι ο ΣΕΠΕ "Σωκράτης"

ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΟΧΥΡΩΤΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ!!!

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΕΝΩΝ!!

Το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι στα Ειδικά Σχολεία, τα οποία παραμένουν ανοιχτά με πενιχρά μέσα προστασίας σε αυτές τις συνθήκες, νιώθουν ακόμα περισσότερο στο πετσί τους τον εμπαιγμό Κυβέρνησης και Υπουργείου Παιδείας.

Αρχικά, οι προϋποθέσεις για να πάρει κάποιος συνάδελφος άδεια ειδικού σκοπού αναθεωρήθηκαν και...ξαναναθεωρήθηκαν, με αποτέλεσμα συνάδελφοι που τον Μάρτιο ή και τον Σεπτέμβριο δικαιούνταν την άδεια, τώρα να την χάσουν. Στη συνέχεια, αφού, όσοι τελικά (και καλώς φυσικά) κατάφεραν να πάρουν την άδεια που δικαιούνταν «έμειναν σπίτι», στα Ειδικά Σχολεία επικράτησε...χάος! Προς το παρόν οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να καλύψουν μόνοι τους τα κενά, κάνοντας τα προγράμματα και τις αρμοδιότητές τους «λάστιχο».

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης, αντί να πάρει μέτρα για την κάλυψη των κενών που προέκυψαν, τήρησε σιγήν ιχθύος. Όσα σχολεία μπήκαν στη διαδικασία να επικοινωνήσουν τα ίδια ζητώντας αντικαταστάτες για τους αδειούχους συναδέλφους, πήραν την...αυτονόητη για τους διοικούντες απάντηση ότι «δεν μπορούμε να έχουμε διαθέσιμους έναν σωρό αναπληρωτές, μην είστε σίγουροι ότι θα σας στείλουμε αντικαταστάτες»!!!

Αναρωτιόμαστε:

  • οι τριμηνίτες συνάδελφοι, οι οποίοι υποτίθεται ότι θα κάλυπταν αποκλειστικά ανάγκες covid, πού έχουν ήδη τοποθετηθεί άραγε; Ποιες πάγιες - και άσχετες με την πανδημία - ανάγκες καλύπτουν;
  • η «κανονικότητα» που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση πού έχει χαθεί;

Και απαντάμε: ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ!!!

Μόνιμοι και αναπληρωτές συνάδελφοι στα ειδικά σχολεία εργάζονται σε συνθήκες απαράδεκτες εν μέσω πανδημίας. Χωρίς κανένα τεστ, τη στιγμή που έρχονται σε άμεση επαφή με παιδιά με ειδικές ανάγκες που δεν είναι σε θέση να τηρήσουν μέτρα αυτοπροστασίας.

Συνεχίζονται οι διακρίσεις σε βάρος των αναπληρωτών συναδέλφων. Γι’ αυτό οι αναπληρωτές πρέπει να δώσουν μια αγωνιστική και μαζική απάντηση στην Κυβέρνηση, που από την αρχή της χρονιάς έχει ρίξει στις πλάτες τους ακόμα περισσότερα βάρη από τα συνηθισμένα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη θέσπιση των τρίμηνων συμβάσεων που ελαστικοποιούν περαιτέρω τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα εμπόδια στις άδειες των αναπληρωτών και στις μετακινήσεις τους, την αντιμετώπισή τους ως εκπαιδευτικούς μπαλαντέρ ή εργαζόμενους για όλες τις δουλειές, το πάγωμα των προσλήψεων με αφορμή την πανδημία, γεγονός που έχει οδηγήσει χιλιάδες συναδέλφους μας στην ανεργία. Ταυτόχρονα υπόσχονται ελάχιστους μόνιμους διορισμούς σε σχέση με τις ανάγκες των σχολείων και τον αριθμό των συναδέλφων που ήδη δουλεύουν ως αναπληρωτές φέτος (πάνω από 42.000).

Εδώ και τώρα διεκδικούμε:

  • Άμεση κάλυψη όλων των έκτακτων κενών που έχουν προκύψει στα σχολεία από τις άδειες ειδικού σκοπού. Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στα ειδικά σχολεία.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση.
  • Μέτρα στήριξης των αναπληρωτών. Καμία αυθαιρεσία της Διοίκησης σε βάρος τους. Εξίσωση των αδειών τους και όλων των δικαιωμάτων τους με των μονίμων.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα και μέτρα για τη διαφύλαξη της υγείας όλου του λαού.
  • Κανένας σχεδιασμός της Κυβέρνησης σε βάρος των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας να μην περάσει!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Στις 26/11 μαζί με Ενώσεις Γονέων και άλλα σωματεία και φορείς θα ενημερώσουμε τον λαό της περιοχής 10πμ – 12μ  στην πλατεία Μακρή της Καισαριανής (κεντρική πλατεία) και ταυτόχρονα στην Αγορά του Βύρωνα.

Το ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα