ΣΕΠΕ "Σωκράτης": Σύσκεψη νηπιαγωγών για τις εξελίξεις που μεθοδεύονται στην Προσχολική Αγωγή στις 5/3

02/03/2020 - 11:45

Κάλεσμα σε σύσκεψη νηπιαγωγών για τις εξελίξεις που μεθοδεύονται  στην προσχολική αγωγή.

Συνάδελφοι, σας καλούμε σε συζήτηση για τις εξελίξεις που μεθοδεύονται στον ευαίσθητο τομέα της προσχολικής αγωγής και αφορούν :

α) στην εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής χωρίς καμία πρόβλεψη από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δημιουργία νέων υποδομών, Νηπιαγωγείων που θα στεγάσουν όλα τα παιδιά. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. (όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ) χωρίς να έχει προβλέψει την αναγκαία χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, για την ουσιαστική και αναβαθμισμένη εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής  με όρους σύγχρονους, πετάει το μπαλάκι των ευθυνών στους υποχρηματοδοτούμενους Δήμους για εξεύρεση λύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ενάντια σε επιστημονικές και τεχνικές προδιαγραφές, μεθοδεύεται η μαζική στέγαση προνηπίων και νηπίων σε αίθουσες προκατ, που θα τοποθετηθούν στους αύλειους χώρους νηπιαγωγείων αλλά και δημοτικών σχολείων, αδιαφορώντας για την αναλογία χώρου σε τ.μ. ανά παιδί, χωρίς καμιά αναβάθμιση στην υλικοτεχνική υποδομή, χωρίς το απαιτούμενο βοηθητικό προσωπικό που θα έπρεπε να υπάρχει σε μόνιμη βάση, υποστηρίζοντας το παιδαγωγικό έργο των νηπιαγωγών.

Ο Σύλλογος Π. Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καλεί τους νηπιαγωγούς  σε σύσκεψη την Πέμπτη 5 Μαρτίου στις 13:30 στο 14ο Ν/Γ Αχαρνών (Θεογένους & Σαπφούς, σταθμός ΣΚΑ)

β) στις αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου που εντείνουν τη «σχολειοποίησή» του. Είναι υποκριτικές και δημαγωγικές οι κορόνες του Υπουργείου Παιδείας ότι με την εισαγωγή γνωστικών αντικειμένων, όπως η ξένη γλώσσα ή οι Η/Υ, στοχεύει στην αναβάθμιση του περιεχομένου της Προσχολικής Αγωγής, τη στιγμή που στοιβάζονται παιδιά και νηπιαγωγοί σε «κλουβιά», με υπερπληθή τμήματα των 25 παιδιών. Η   αντιπαιδαγωγική πρόταση της διακριτής διδασκαλίας γνωστικών αντικειμένων πάει ένα βήμα παραπέρα τον κατακερματισμό του αναλυτικού προγράμματος, προκρίνοντας την διακριτή εκμάθηση δεξιοτήτων και δεν καλύπτει τις πραγματικές αναπτυξιακές ανάγκες των παιδιών ούτε στο περιεχόμενο, ούτε στην μεθοδολογία του.

Κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα του Υπουργείου!

Αντιπαλεύουμε το ισχύον αναλυτικό πρόγραμμα και κάθε χειρότερη εκδοχή του.

Να μην περάσει η πολιτική που σφαγιάζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και μαθητών μας !

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                   Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                              ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα