ΣΕΠΕ "Σωκράτης": Πάρτε μέτρα τώρα στα σχολεία για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού

28/02/2020 - 13:46

Αναφορικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη λήψη μέτρων αποφυγής και τον περιορισμό διάδοσης του για τον κορονοϊού

Συνάδελφοι, σύμφωνα με την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων, για την αποφυγή και τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού. Ωστόσο, κανένα προληπτικό μέτρο δε θα είναι αποτελεσματικό για τη διαφύλαξη της υγείας των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών τους, αν δεν παρθούν μια σειρά μέτρων σε μόνιμη βάση.

Απαιτούμε άμεσα τα παρακάτω μέτρα:

1. Άμεση ενίσχυση των σχολείων, μέσω της κρατικής χρηματοδότησης, για αγορά φαρμακευτικού (αντιπυρετικά φάρμακα) και προληπτικού υλικού (χαρτομάντιλα, σαπούνια, αντισηπτικά) υλικά καθαριότητας.

2. Μόνιμο, επαρκές και πλήρους ωραρίου προσωπικό καθαριότητας των σχολείων, ώστε να διατηρούνται καθαρά τα σχολεία κατά την διάρκεια λειτουργίας τους.

3. Μόνιμο και επαρκές βοηθητικό προσωπικό στα σχολεία (τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες κ.λπ.) με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Μόνιμους σχολικούς νοσηλευτές.

4. Το Υπουργείο να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την θεσμοθέτηση ειδικής άδειας λόγω εποχικής γρίπης για τους εκπαιδευτικούς αναπληρωτές.

Είναι επιτακτική ανάγκη:

1. Ο άμεσος σχεδιασμό για τη δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας στο πλαίσιο του ΕΣΥ που θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για την παρακολούθηση της σωστής ανάπτυξης και της υγείας όλων των μαθητών, την πρόληψη, την δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψη.

2. Η πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ο προληπτικός έλεγχος για τους ανασφάλιστους, άνεργους και τις οικογένειές τους.

3. Ο δωρεάν και πλήρης εμβολιασμός και ιατρικός έλεγχος όλων των μαθητών, μέσω κρατικών δομών και κινητών μονάδων Υγείας, με ευθύνη των υπουργείων Παιδείας και Υγείας, ανεξάρτητα από τον φορέα Ασφάλισης του γονέα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                   Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                  ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα