ΣΕΠΕ "Σωκράτης": Κάλεσμα σε σύσκεψη για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Π.Α. στο Δήμο Αχαρνών στις 10/3

04/03/2020 - 13:59

Κάλεσμα σε σύσκεψη για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στο Δήμο Αχαρνών.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καλεί σε σύσκεψη την Ένωση Γονέων, Συλλόγους Γονέων, Μαζικούς Φορείς του Δήμου Αχαρνών για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στο Δήμο Αχαρνών.

Η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή μεθοδεύεται χωρίς καμία πρόβλεψη από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δημιουργία νέων υποδομών, Νηπιαγωγείων που θα στεγάσουν όλα τα παιδιά. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. (όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ) χωρίς να έχει προβλέψει την αναγκαία χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, για την ουσιαστική και αναβαθμισμένη εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής, πετάει το μπαλάκι των ευθυνών στους υποχρηματοδοτούμενους Δήμους για εξεύρεση λύσεων. Στο πλαίσιο αυτό, ενάντια σε επιστημονικές και τεχνικές προδιαγραφές, μεθοδεύεται η μαζική στέγαση προνηπίων και νηπίων σε αίθουσες προκατ, που θα τοποθετηθούν στους αύλειους χώρους νηπιαγωγείων αλλά και δημοτικών σχολείων, αδιαφορώντας για την αναλογία χώρου σε τ.μ. ανά παιδί, χωρίς καμιά αναβάθμιση στην υλικοτεχνική υποδομή, χωρίς το απαιτούμενο βοηθητικό προσωπικό που θα έπρεπε να υπάρχει σε μόνιμη βάση, υποστηρίζοντας το παιδαγωγικό έργο των νηπιαγωγών.

Στο Δήμο Αχαρνών τα προβλήματα που αφορούν στην σχολική στέγη, τη ασφάλεια και συντήρηση των σχολικών μονάδων διαχρονικά ταλανίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής. Παρά τα οξυμένα προβλήματα η Δημοτική Αρχή στο πέρασμα των χρόνων δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο. Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας (τόσο η τωρινή όσο και οι προηγούμενες) γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα. Είναι  θέμα πολιτικής επιλογής η επίλυση τους, ώστε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ουσιαστική  εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, με όρους σύγχρονους

Το «όπως – όπως» πρόχειρο στοίβαγμα των παιδιών σε αίθουσες προκατ αποδεικνύει το υποκριτικό ενδιαφέρον της Πολιτείας για την Προσχολική Αγωγή, η οποία είναι πρώτα και κύρια παιδαγωγική και κοινωνική αναγκαιότητα που αφορά στην ανάπτυξη, εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση του παιδιού.

Ο Σύλλογος Π. Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καλεί  γονείς και μαζικούς φορείς σε σύσκεψη την Τρίτη 10 Μαρτίου στις 7.ΟΟ μ.μ στο 3ο Δημοτικό Σχ. Αχαρνών (Λιοσίων 42).

Καμιά υποχώρηση κανένας συμβιβασμός σε πολιτικές επιλογές που θίγουν τα μορφωτικά δικαιώματα και την ασφάλεια των παιδιών και μαθητών μας

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

                   Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                             ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα