ΣΕΠΕ "Σωκράτης": Κάλεσμα προς ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ για συμμετοχή σε παναττική σύσκεψη συλλόγων, ΕΛΜΕ κι Επιτροπών Αγώνα Αναπληρωτών στις 16/3

09/03/2020 - 15:12

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΕΠΕ ΚΑΙ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΕΛΜΕ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 7:00 ΣΤΗ ΔΟΕ

Η κυβέρνηση της ΝΔ προετοιμάζει νέες αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης!

Ο ΣΕΠΕ Αν. Αττικής «ο Σωκράτης», σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχει πάρει με συσκέψεις και κινητοποιήσεις για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, που προσβάλλει το αυτονόητο δικαίωμα όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών στη μόνιμη και σταθερή εργασία  και θίγει τη δομή και το περιεχόμενο της παρεχόμενης εκπαίδευσης, καλεί σε νέα παναττική σύσκεψη, ενόψει των κυβερνητικών παρεμβάσεων που μεθοδεύονται με το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία, όπως παρουσιάστηκαν από την Υπουργό Παιδείας, στο Υπουργικό Συμβούλιο (27/2).

Δρομολογείται η αντιδραστική αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση.  

Στην προσχολική αγωγή μεθοδεύεται το στοίβαγμα χιλιάδων παιδιών σε ακατάλληλές αίθουσες και κοντέινερ όπως επίσης και νέες αντιπαιδαγωγικές προτάσεις για το περιέχομενό του (διακριτής διδασκαλίας γνωστικών αντικειμένων κ.α.).

Εισάγονται τα λεγόμενα “εργαστήρια δεξιοτήτων”. Η εισαγωγή των δεξιοτήτων σε βάρος της σύγχρονης γενικής μόρφωσης που πρέπει να παρέχει το σχολείο σήμερα κινείται σε αντιδραστική κατεύθυνση, εντείνει τον κατακερματισμό και την αποσπασματικότητα.

Συνεχίζονται οι αλλαγές που χειροτερεύουν τους όρους μόρφωσης στο Γενικό Λύκειο.

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει από τον συντονισμένο – μαζικό – ενωτικό ταξικό αγώνα όλων των εκπαιδευτικών σε κάθε βαθμίδα και με κάθε είδους σχέση εργασίας! Οι δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα  ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα Κατρούγκαλου-Βρούτση, πολυνομοσχέδιο σκούπα για μισθούς, συμβάσεις, διορισμούς, συνδικαλιστικές ελευθερίες δείχνουν τον δρόμο για παραπέρα κλιμάκωση! Είναι κρίσιμο μπροστά στις εξελίξεις στον κλάδο αλλά και γενικότερα (προσφυγικό, εξάπλωση κορονοΐου) τα σωματεία μας να παρέμβουν αγωνιστικά στις εξελίξεις!

Ο ΣΕΠΕ Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καλεί τα Δ.Σ. όλων των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ να συμμετάσχουν σε παναττική  σύσκεψη,  τη Δευτέρα 16 Μαρτίου στη ΔΟΕ,
με το πλαίσιο δράσης και αποφάσεις τους, ώστε να οργανώσουμε από κοινού την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.
Εδώ και τώρα να πολλαπλασιαστούν οι αποφάσεις των σωματείων για απεργία – αποχή από την αξιολόγηση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                   Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                       ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα