ΣΕΠΕ "Σωκράτης": Για τις πιέσεις που ασκούνται αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας των ηλεκτρονικών τάξεων

01/04/2020 - 16:51

Για τις πιέσεις που ασκούνται αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας των ηλεκτρονικών τάξεων.

Ο Σ.Ε.Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» χαιρετίζει τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών να έρθουν σε επαφή με τους μαθητές τους, για να τους στηρίξουν μαθησιακά και ψυχολογικά, παρά τις  αντιξοότητες (ελλιπής  η ανύπαρκτη επιμόρφωση, δυσλειτουργία του διαδικτύου για πρόσβαση στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες), αξιοποιώντας κάθε δυνατό μέσο, ακόμα και το viber, το mail ή την απλή τηλεφωνική επικοινωνία.

Ωστόσο, ο Σύλλογος δέχτηκε καταγγελίες από εκπαιδευτικούς, πως διευθύνσεις σχολικών μονάδων ασκούν πιέσεις και κινδυνολογούν ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις (παρά τις δυσκολίες πρόσβασης στις διαδικτυακές πλατφόρμες), αν δεν λειτουργήσουν τις ηλεκτρονικές τάξεις ακόμη και σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα… Στην περίπτωση που συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, ο Σύλλογος θα  προχωρήσει σε ονομαστικές καταγγελίες.

Επιπλέον, καλό θα ήταν οι Συντονιστές Εκπαίδευσης, κατανοώντας  τις δυσκολίες που αντικειμενικά υπάρχουν στην εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, να προσαρμόσουν ανάλογα τις απαιτήσεις τους.

Λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω δυσκολίες αλλά και το χρόνο που καθημερινά οι εκπαιδευτικοί αφιερώνουν για να οργανώσουν τα εξ αποστάσεως μαθήματα, είναι παράλογη και απαράδεκτη η απαίτηση Διευθυντών και Συντονιστών να προγραμματίζονται τηλεδιασκέψεις εκτός εργασιακού ωραρίου.

Για οποιοδήποτε αυθαιρεσία παρακαλούμε να ενημερώνετε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                                 ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα