ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": Τέλος Φλεβάρη κι ακόμα κενά στα σχολεία! Τέτοια «κανονικότητα»!

26/02/2020 - 11:47

Τέλος Φλεβάρη κι ακόμα κενά στα σχολεία! Τέτοια «κανονικότητα»!

Αυξημένα κενά καθημερινά λόγω και της γρίπης! Πάρτε τώρα μέτρα!

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Φτάσαμε στα τέλη του Φλεβάρη και τα κενά στα σχολεία, τόσο στο Σύλλογο μας όσο και πανελλαδικά, είναι ακόμα πολλά και δυσχεραίνουν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Παρόλο που χιλιάδες συνάδελφοί μας είναι αδιόριστοι και άνεργοι, η «κανονικότητα» της κυβέρνησης ΝΔ είναι κενά σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, κενά στο ΕΕΠ και ΕΒΠ στα ειδικά σχολεία και όχι μόνο και επιπλέον προκύπτουν αυξημένα κενά που δεν αναπληρώνονται, όταν αρρωσταίνουν εκπαιδευτικοί, κάτι που παρουσιάζει έξαρση την περίοδο αυτή με την έξαρση της γρίπης!

Η «λύση» δεν είναι να αναλαμβάνουν συνάδελφοι μεγάλο αριθμό μαθητών ή να παραβιάζεται το ωράριό τους ούτε και οι αναπληρωτές να αναλαμβάνουν καθήκοντα έξω από τη σύμβασή τους. Ιδιαίτερα στους συναδέλφους της παράλληλης στήριξης δεν πρέπει να τους ανατίθεται ολόκληρο τμήμα, έχουν προσληφθεί για συγκεκριμένη εργασία, που δεν πρέπει να τους την αλλάζει κανείς! Όλες αυτές οι «λύσεις ανάγκης» δεν είναι λύσεις, είναι και επικίνδυνες και παραβιάζουν εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα!

Κι αφού «έλυσε» τα κενά στα σχολεία αφήνοντάς τα κενά, η Υπουργός Παιδείας δείχνει τις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει όλες τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις από κει που τις άφησαν οι προηγούμενοι! Πέρασε ρύθμιση για εξίσωση πτυχίων κολεγίων με ΑΕΙ, είναι ήδη στη βουλή ο νόμος Κατρούγκαλου – Βρούτση για την αντιασφαλιστική λαίλαπα, προετοιμάζει αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές μας, οι γονείς γνωρίζουμε ποια είναι η πραγματική κατάσταση μέσα στα σχολεία. Η «κανονικότητα» που προβάλλουν απέχει πολύ από το δημόσιο σχολείο που έχει σήμερα ανάγκη η κοινωνία. Η λύση υπάρχει και είναι στα χέρια μας, μακριά από τον συμβιβασμό και τη μοιρολατρία. Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε ανυποχώρητα αυτά που δικαιούμαστε και μας ανήκουν!

Απαιτούμε:

  • Να γίνουν άμεσα προσλήψεις εκπαιδευτικών, να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία! Να προβλεφτούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω γρίπης! Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολείων για μέτρα προστασίας από τη γρίπη. Πλήρης κάλυψη των αναπληρωτών που θα ασθενήσουν!
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία. Μόνο έτσι μπορούν να λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες και να καλυφθούν τα όποια κενά προκύψουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Κάθε εκπ/κός να διδάσκει το επιστημονικό του αντικείμενο.
  • Όσο παραμένουν οι συνάδελφοί μας αναπληρωτές, εξίσωση των δικαιωμάτων τους με των μονίμων. Μέτρα στήριξής τους (δωρεάν διατροφή, μετακίνηση, διαμονή).

Συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος ενάντια στην αντιασφαλιστική λαίλαπα, δίνοντας ηχηρή απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ! Απαιτούμε γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, να γίνει ΓΣΕΕ εργατών και όχι εργοδοτών! Απαιτούμε κάλυψη όλων των κενών και μέτρα για τη γρίπη!

Για το Δ.Σ.

Η  Πρόεδρος                                          Ο Γ. Γραμματέας

Δριμάλα Θεοδώρα                                 Κοπριτέλης Απόστολος

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα