ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": Να προσμετρηθεί η «Επιμόρφωση Β’ επιπέδου ΤΠΕ» στους συναδέλφους που την έχουν κάνει!

15/03/2020 - 13:13

Να λάβει τώρα το Υπ. Παιδείας όλα τα μέτρα, ώστε να προσμετρηθεί η «Επιμόρφωση Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε.» σε όσους συναδέλφους την έχουν κάνει, αλλά δεν έχουν δώσει τις προβλεπόμενες εξετάσεις χωρίς δική τους υπαιτιότητα!

Πολλοί αναπληρωτές (αλλά και μόνιμοι) συνάδελφοι έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα «Επιμόρφωση Β΄ Επιπέδου Τ.Π.Ε.», https://e-pimorfosi.cti.gr/to-ergo/gia-to-ergo, έχουν πάρει, με βάση όσα οι ίδιοι καταγγέλλουν στον Σύλλογό μας, μια απλή βεβαίωση παρακολούθησης αλλά οι εξετάσεις, από την επιτυχία των οποίων θα μοριοδοτηθούν, έχουν να γίνουν χρόνια και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το πότε θα γίνουν.

Για τους συναδέλφους αναπληρωτές το ζήτημα της πιστοποίησης της «Επιμόρφωσης Β΄ επιπέδου Τ.Π.Ε.» έχει ιδιαίτερα σημασία, γιατί κλήθηκαν πρόσφατα να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για να μπουν στους νέους πίνακες Γενικής Αγωγής (και πιο πριν στους πίνακες Ειδικής Αγωγής), με βάση τον ν. Γαβρόγλου 4589/2019, που προβλέπει μοριοδότηση όποιου επιστημονικού κριτηρίου έχει ο υποψήφιος, όπου τη μοριοδότηση λόγω Τ.Π.Ε. δεν την πήραν, αν και είχαν παρακολουθήσει το πρόγραμμα επιμόρφωσης!

Υπενθυμίζουμε ότι ζητάμε την κατάργηση αυτού του νόμου, που θα οδηγεί σε συνεχείς ανακατατάξεις τους πίνακες κάθε 3 χρόνια που θα ανοίγουν, με το κυνήγι προσόντων που προβλέπει, ακόμα και σε απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων συναδέλφων, τσακίζοντας τη ζωή τους! Διεκδικούμε αταλάντευτα την εδώ και τώρα μονιμοποίηση των πάνω από 40.000 αναπληρωτών, που δουλεύουν τα χρόνια αυτά στην εκπαίδευση και καλύπτουν τις στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων!

 Παράλληλα όμως διαμαρτυρόμαστε έντονα με την τακτική του Υπ. Παιδείας να δυσκολεύει επιπλέον τη ζωή των συναδέλφων συμβασιούχων αναπληρωτών, τόσο στη διαδικασία συγκέντρωσης των δικαιολογητικών τους όσο και στη διαδικασία προσμέτρησης των επιστημονικών τους προσόντων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ οι συνάδελφοι έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα, δε γίνονται οι προβλεπόμενες εξετάσεις και άρα δεν προσμετράται η μοριοδότηση που προβλέπει ο νόμος. Δηλαδή, το ίδιο το Υπ. Παιδείας αφαιρεί κι άλλα μόρια (γιατί ήδη έχει βάλει ταβάνι 120 μόρια στην προϋπηρεσία και άλλα τόσα στα επιστημονικά προσόντα) με αποτέλεσμα ο/η υποψήφιος να μην παίρνει ούτε τη θέση που δικαιούται στους πίνακες με βάση τα πραγματικά του προσόντα. Αυτό μπορεί να «κοστίσει» στον/ην υποψήφιο από την πρόσληψη μακρύτερα από το σπίτι του σε σχέση με τον τόπο που θα μπορούσε να υπηρετήσει ως ακόμα και την ανεργία, αν εξαιτίας αυτών των μορίων (που τα δικαιούται αλλά το ίδιο το Υπουργείο δεν του/της τα δίνει!) μείνει απέξω από τις προσλήψεις!

Ζητάμε από το Υπ. Παιδείας να πάρει τώρα μέτρα, ώστε να πάρουν οι συνάδελφοι αναπληρωτές (αλλά και όσοι μόνιμοι έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα) την πιστοποίηση της Επιμόρφωσης Β΄ Επιπέδου Τ.Π.Ε. (να γίνουν οι αντίστοιχες εξετάσεις ή να δεχτεί το Υπ. Παιδείας τελεσίδικα ως αρκετή τη βεβαίωση παρακολούθησης). Σε κάθε περίπτωση ζητάμε να προσμετρηθεί σε όσους την έχουν κάνει η Επιμόρφωση Β΄ Επιπέδου Τ.Π.Ε., για την κατάταξή τους στους νέους πίνακες, δίνοντας στους συναδέλφους αυτούς τη δυνατότητα να την καταθέσουν έστω και μετά το πέρας κατάθεσης των δικαιολογητικών και ανεξάρτητα αν είχαν ή όχι καταθέσει τη βεβαίωση παρακολούθησης, αφού δεν ήταν υπαιτιότητα δική τους το ότι δεν την είχαν ως τώρα!

Για το Δ.Σ.

Η  Πρόεδρος                                     Ο Γ. Γραμματέας

Δριμάλα Θεοδώρα                       Κοπριτέλης Απόστολος

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα