ΣΕΠΕ "Ρήγας Φεραίος": Ψήφισμα για την επιχείρηση αθώωσης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής

16/01/2020 - 21:21

Ψήφισμα για την επιχείρηση αθώωσης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το Δ.Σ. του Α΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Ρήγας Φεραίος» καταγγέλλει την τελική επιχείρηση αθώωσης της εγκληματικής, ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, με την πρόταση της Εισαγγελέα της έδρας κ. Αδαμαντίας Οικονόμου.

Η πρόταση της Εισαγγελέα είναι απαράδεκτη και προκλητική απέναντι στα θύματα της ναζιστικής οργάνωσης. Η Εισαγγελέας αναπαρήγαγε όλους τους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων ναζιστών, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να υιοθετήσει τόσο την δήλωση του Κασιδιάρη ότι «Η δολοφονία Φύσσα ήταν δολοφονία κατά της Χρυσής Αυγής» όσο και τον ισχυρισμό του Μιχαλολιάκου ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για την δολοφονία Φύσσα αφορούσε δήθεν την ανάληψη της εκλογικής-πολιτικής φθοράς του κόμματος της Χρυσής Αυγής!

Ο φασισμός είναι όπλο του συστήματος και πολλάκις αποδείχτηκε και στη δίκη από πόσο ψηλά απολαμβάνει στήριξη και κάλυψη. Αναρωτιόμαστε αν όσοι τα προηγούμενα χρόνια συγκάλυπταν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής επιχειρούν τώρα το ξέπλυμα της εγκληματικής οργάνωσης και την ολική επαναφορά της στους δρόμους και στο πολιτικό σύστημα.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε χρέος να ανοίξουμε τη συζήτηση στις σχολικές αίθουσες, να αποκαλύψουμε τον ρόλο και τον χαρακτήρα του φασισμού και της Χρυσής Αυγής. Να διδάξουμε στους μαθητές μας αξίες όπως συλλογικός αγώνας, αλληλεγγύη, ειρήνη, να μην επιτρέψουμε τη διαστρέβλωση της ιστορίας, να αναδείξουμε τις πραγματικές αιτίες που γεννούν τον φασισμό και που δεν είναι άλλες από το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε.

Τώρα να πάρουμε πρωτοβουλίες μαζί με τους μαθητές μας για την απομόνωση και αποκάλυψη του εγκληματικού, ρατσιστικού ρόλου των ναζιστών.

Σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός πρέπει να εντείνει την επαγρύπνηση και τον αγώνα του για την απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, καθώς και των υπόλοιπων φασιστικών μορφωμάτων, αλλά και την καταδίκη της για τα βαριά εγκλήματα που έχει διαπράξει.

 


 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΜΑΡΙΟΣ ΧΑΔΟΥΛΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΡΛΗΣ

 


Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα