ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Πειραιά στην προϊσταμένη εισαγγελίας

29/09/2020 - 13:28

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (28/9) παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Πειραιά στην Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πειραιά.

Θυμίζουμε ότι, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, τα Αστυνομικά Τμήματα ζητούν στοιχεία για τις μαθητικές κινητοποιήσεις (σχολεία, ονόματα Διευθυντών κλπ).

Στην παράσταση διαμαρτυρίας πήρε μέρος εκφράζοντας την συμπαράσταση του σε εκπαιδευτικούς και μαθητές και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, συνάδελφος Νίκος Ξουράφης.  

Η κ. Προϊσταμένη, στην συνάντηση με την αντιπροσωπεία, επιβεβαίωσε την ύπαρξη της εισαγγελικής εντολής, η οποία προέρχεται από την Εισαγγελία του Άρειου Πάγου, κατ' εφαρμογή γνωστών νομοθετικών διατάξεων που ποινικοποιούν τους μαθητικούς αγώνες διαχρονικά.

Υπεραμύνθηκε της διαδικασίας, η οποία είναι σε εξέλιξη, αν και δήλωσε ότι αποτελεί προκαταρτική έρευνα.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά κατέθεσε τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, αναλύοντας με στοιχεία  την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεια με ευθύνη της κυβέρνησης (παραδόθηκε και σχετικό υπόμνημα), στηρίζοντας ταυτόχρονα τα δίκαια αιτήματα των μαθητών. Ζήτησε να σταματήσει οποιαδήποτε διαδικασία που στοχεύει στη δίωξη, την καταστολή, την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων. 

Στα πλαίσια αυτά, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά ζήτησε να μην κληθεί κανείς διευθυντής σχολείου για κατάθεση σε Αστυνομικό Τμήμα, αίτημα που δεν έγινε δεκτό, με το επιχείρημα ότι η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και δεν μπορεί να σταματήσει.

Επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά ότι ο ρόλος των εκπαιδευτικών δεν είναι να λειτουργούν σαν παιδονόμοι,  να καταδίδουν τους μαθητές τους, που αγωνίζονται. Ματαιοπονεί η κυβέρνηση.

Σε περίπτωση κλήσης εκπαιδευτικού στο Αστυνομικό Τμήμα για κατάθεση:

  • ενημερώνουμε άμεσα την ΕΛΜΕ
  • τονίζουμε ότι οι κινητοποιήσεις αποτελούν συλλογική απόφαση των μαθητών

Συνεχίζουμε τον αγώνα, όλοι μαζί εκπαιδευτικοί-γονείς και μαθητές για άμεσα μέτρα για την ασφαλή  λειτουργία των σχολείων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τα δίκαια αυτά αιτήματα

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα