ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη"

Να μπούμε εμπόδιο στα παιχνίδια Κυβέρνησης–Δήμου Αθηναίων! 1 Ιουνίου παρέμβαση στο ΔΣ

30/05/2020 - 13:02

Να μπούμε εμπόδιο στα παιχνίδια Κυβέρνησης – Δήμου Αθήνας, σε βάρος της υγείας των μαθητών!

Παράσταση-παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, που συνεδριάζει, Δευτέρα 1 Ιουνίου 5 μμ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώνεται σχετικά με την καθαριότητα των σχολείων στον Δήμο Αθηναίων.

Κυβέρνηση και Δήμος Αθήνας (δήμαρχος και αρμόδιος αντιδήμαρχος) αποκαλύπτονται όταν:

  • μόνο στα λόγια παίρνουν όλα τα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων,
  • παρακάμπτουν τις σχετικές διεκδικήσεις και τις προτάσεις γονέων και εκπαιδευτικών,
  • ρίχνουν «στάχτη στα μάτια» για να εξασφαλίσουν συναίνεση και να διασκεδάσουν τις ανησυχίες,
  • «λύνουν» το πρόβλημα, αρχικά, με την κινητικότητα – μεταφορά των καθαριστριών από τα Δημοτικά προς τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και αντίστροφα,
  • ενημερώνουν, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, πως τα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας, απέρριψαν το αίτημα του Δήμου για την πρόσληψη περίπου 250 εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του Ιουνίου,
  • πετάνε το μπαλάκι στις Σχολικές Επιτροπές, να προχωρήσουν αυτές (!), τώρα, σε προσλήψεις προσωπικού, με μόνη χρηματοδότηση 100.000 ευρώ και για τις 14 Σχολικές Επιτροπές,
  • ανοίγουν τα Δημοτικά με ανεπαρκές προσωπικό καθαριότητας, με ευθύνη καθαρά δική τους, την ίδια ώρα που «κλίνουν σε όλες τις πτώσεις» την ατομική ευθύνη.

Μιλάμε για έγκλημα σε βάρος των μαθητών μας αλλά και των εκπ/κών!!! 

Απαιτούμε:

  1. Να πληρούνται όλες οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Αυτό σημαίνει: Ότι άμεσα προσλαμβάνεται μόνιμο προσωπικό καθαριότητας – και όχι μόνο για 26 ημέρες - αφού αντίστοιχες ανάγκες θα υπάρχουν και από Σεπτέμβρη. Με αλλαγή του θεσμικού καθεστώτος για καθαριότητα κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.
  2. Να παρέχονται δωρεάν, με κρατική ευθύνη, όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής υγιεινής (αλκοολούχα διαλύματα, μάσκες, κ.ά.). Να πραγματοποιούνται με ευθύνη του κράτους και των υγειονομικών αρχών μαζικά τεστ.
  3. Να μην αντιμετωπίζεται με ημίμετρα η αναγκαία μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη. Απαιτείται τώρα συνολικός επανασχεδιασμός. Δεν μπορεί η εκπαιδευτική διαδικασία να ξεκινήσει το Σεπτέμβρη με εκ περιτροπής διδασκαλία. Αυτό σημαίνει: Ότι ξεκινούν από σήμερα διαδικασίες μαζικών μόνιμων διορισμών, τουλάχιστον των χιλιάδων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων που βρίσκονται τώρα στα σχολεία. Ότι άμεσα σχεδιάζεται πλάνο ανεύρεσης χώρων, ανέγερσης σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτιρίων, ακόμα και άμεσων αναγκαίων ενοικιάσεων κατάλληλων χώρων. Ότι άμεσα ξανανοίγουν όλα τα σχολεία που είτε καταργήθηκαν, είτε συγχωνεύτηκαν διαδοχικά από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Καλούμε ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και ΕΛΜΕ στον Δήμο Αθήνας να συμμετέχουμε όλοι στην Παράσταση-παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 στις 5μμ από κοινού  κοινού με τους γονείς. ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ!!!

Για το Δ.Σ.

Η  Πρόεδρος                                        Ο Γ. Γραμματέας

Δριμάλα Θεοδώρα                               Κοπριτέλης Απόστολος

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα