Για την εγκληματική επίθεση της κυβέρνησης στους κατοίκους της Λέσβου, Σάμου και της Χίου

27/02/2020 - 09:45

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει εντολή στις δυνάμεις καταστολής να χτυπήσουν στο ψαχνό τους κατοίκους των νησιών της Λέσβου, της Σάμου και της Χίου προκειμένου να υπερασπίσει την πολιτική της ΕΕ που μετατρέπει τα νησιά σε φυλακές για πρόσφυγες και μετανάστες.

Η εφαρμογή των συμφωνιών Τουρκίας-ΕΕ από τις ελληνικές κυβερνήσεις όχι μόνο δεν βελτίωσε την κατάσταση αλλά την έκανε ακόμη πιο ανυπόφορη, τόσο για τους μετανάστες-πρόσφυγες όσο και για τους κατοίκους των νησιών. Κατάσταση που θα γίνεται όλο και χειρότερη, όσο θα οξύνονται οι ανταγωνισμοί στην περιοχή, όσο η χώρα θα εμπλέκεται όλο και περισσότερο σε αμερικανοΝΑΤΟικούς πολέμους και επεμβάσεις, που βγάζουν χιλιάδες κατατρεγμένους στο δρόμο της προσφυγιάς.

Τα δίκαια αιτήματα των νησιωτών που ζητούν τον απεγκλωβισμό των χιλιάδων ξεριζωμένων από τη χώρα, όχι μόνο δεν ικανοποιούνται αλλά αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με τα ΜΑΤ που αποβιβάζονται στα νησιά σαν “στρατός κατοχής” ενάντια στην αποφασιστικότητα του λαού να μην επιτρέψει την υλοποίηση τέτοιων αντιλαϊκών σχεδίων.

Η αποφασιστικότητα που δείχνει το εργατικό κίνημα με την οργανωμένη δράση των Εργατικών Κέντρων και των σωματείων μπορεί να αποτελέσει την πραγματική ασπίδα του λαού ενάντια στην καταστολή και τρομοκρατία.

Το ΠΑΜΕ και όλες οι οργανώσεις μέλη του, σταθερά προσανατολισμένες στην υπεράσπιση των συμφερόντων ελλήνων και μεταναστών από τις πολιτικές που τσακίζουν τις ζωές τους θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι να ακυρωθούν τα σχέδια κυβέρνησης- ΕΕ.

Η εγκληματική ευθύνη που αναλαμβάνει η κυβέρνηση με την ανάπτυξη κατασταλτικού τρομοκρατικού μηχανισμού, ως «στρατό κατοχής» στα νησιά είναι τεράστια.

Τα Συνδικάτα, οι εργαζόμενοι και ο λαός θα σταθούν απέναντί τους.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα