ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη"

Για την 5η Ιούνη - Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

05/06/2020 - 23:14

5 ΙΟΥΝΗ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Η «ΠΡΑΣΙΝΗ» ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΜΑΥΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ!

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος βρίσκει φέτος τα όποια υπολείμματα περιβαλλοντικής προστασίας απέμειναν από το περιβαλλοντοκτόνο έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να έχουν σαρωθεί από τον νόμο που ψήφισε πρόσφατα για το περιβάλλον η κυβέρνηση της ΝΔ. Ξεκάθαροι οι στόχοι του: να επιταχύνει παραπέρα, χωρίς στοιχειώδεις ελέγχους και περιορισμούς, την ασύδοτη δράση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, να διευρύνει το επενδυτικό τους πεδίο σε βάρος ευαίσθητων οικοσυστημάτων και υψηλής οικολογικής αξίας περιοχών, να εγγυηθεί περισσότερα και ασφαλέστερα κέρδη γι αυτούς. Απαιτούμε να καταργηθεί όλο αυτό το αντιπεριβαλλοντικό οπλοστάσιο!

Η παραχώρηση με συνοπτικές διαδικασίες πολύτιμων οικολογικά χώρων στο κεφάλαιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), η άρση και των τελευταίων διατάξεων για την προστασία των δασών και των δασικών οικοσυστημάτων, ο σχεδιασμός της διαχείρισης των αποβλήτων με την ολοκληρωτική εκχώρηση της αποκομιδής των απορριμμάτων στον ιδιωτικό τομέα και τη νομιμοποίηση 25 θέσεων για την «προσωρινή» λειτουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων σε 22 δήμους της Αττικής, όλων παράνομων, σε βάρος του περιβάλλοντος και των γύρω οικισμών είναι μερικά από τα  εγκλήματα, που συντελούνται σε βάρος της υγείας και της διαβίωσης των εργαζομένων, των λαϊκών οικογενειών.

Περισσεύει η υποκρισία και ο εμπαιγμός διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων, οι οποίες ακολουθώντας πιστά την πολιτική της ΕΕ για το περιβάλλον, με ΜΚΟ και εθελοντισμό, πετάνε το μπαλάκι της ευθύνης στον καθένα ατομικά και κλείνουν τα μάτια σε εργοστασιακά απόβλητα στις μολυσμένες ακτές και τα ποτάμια, στη βίαιη εκχέρσωση δασικών εκτάσεων, στην ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή, που συντελείται από τους πολέμους και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ για τον έλεγχο των δρόμων της ενέργειας. Και βέβαια τις τραγικές συνέπειες όλων αυτών και πολλών ακόμα καταστροφικών ενεργειών, αλλά και τη λογική του «κόστους–οφέλους» για οποιαδήποτε μέτρα προστασίας, τις πληρώνει ο λαός και άμεσα (πλημμύρες, πυρκαγιές κ.λπ.) και μακροπρόθεσμα (ατμοσφαιρική ρύπανση, ασθένειες, συνεχής υποβάθμιση της ποιότητας ζωής για τις τωρινές και τις μελλοντικές γενιές).

Η δήθεν πράσινη ανάπτυξή τους αποδεικνύεται κατάμαυρη! Χρέος όλων μας να δώσουμε αποφασιστική, αγωνιστική απάντηση ακυρώνοντας στην πράξη το νομοθετικό οπλοστάσιο, που σκοτώνει το περιβάλλον, στην πολιτική που διαλύει τις ζωές μας! Καμιά εμπιστοσύνη στις δυνάμεις που συμπορεύονται με αυτήν την πολιτική και την υλοποιούν σε Δήμους και Περιφέρειες!

Η προστασία του περιβάλλοντος περνά και δυναμώνει μέσα από τις διεκδικήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων, που πρέπει να στοχεύσουν στο να ανατρέψουν το βάρβαρο κι απάνθρωπο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε, όπου μια χούφτα καπιταλιστές αρπάζουν τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι, λεηλατούν και καταστρέφουν το περιβάλλον, για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους! Απαιτούμε μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, ξέροντας φυσικά ότι πραγματική προστασία του περιβάλλοντος μπορεί να υπάρξει μόνο σε μια οικονομία, που ο παραγόμενος πλούτος και η περιβαλλοντική πολιτική υπηρετούν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες!

Για το Δ.Σ.

Η  Πρόεδρος                            Ο Γ. Γραμματέας

Δριμάλα Θεοδώρα                Κοπριτέλης Απόστολος

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα