ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη"

Αίτημα προς το ΔΣ της ΔΟΕ να είναι το ΔΣ του Συλλόγου μας παρόν στη συνάντηση που ζητήσατε με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Βύρωνα και με κάθε Δημοτική Αρχή της περιοχής μας

01/07/2020 - 06:35

Αίτημα προς το Δ.Σ. της ΔΟΕ να είναι το Δ.Σ. του Συλλόγου μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» παρόν στη συνάντηση που ζητήσατε με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Βύρωνα και με κάθε Δημοτική Αρχή της περιοχής μας

Συνάδελφοι, πληροφορηθήκαμε ότι το Δ.Σ. της ΔΟΕ έχει υποβάλει αίτημα για συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή Βύρωνα στα πλαίσια των επαφών του με Δήμους, που δεν έχουν εφαρμόσει ως τώρα τη Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή στα Νηπιαγωγεία.

Καταρχήν σημειώνουμε ότι το αίτημα αυτό δεν έχει φτάσει στον Σύλλογό μας για ενημέρωσή μας και θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δεοντολογικά σωστό.

Επί της ουσίας όμως, ο Σύλλογός μας, όπως πολύ καλά γνωρίζετε από τις συνεχείς δράσεις μας και τα αλλεπάλληλα ενημερωτικά μας (δείτε τουλάχιστον τα τελευταία 113ο, 129ο, 134ο, 136ο, 137ο, 139ο, 143ο, 136ο επικ/μένο, 144ο , 146ο), έχει πλούσια δράση, για να εφαρμοστεί η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή στους Δήμους της περιοχής μας με την αναγκαία κτηριακή υποδομή και θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα.

Ως τώρα φαίνεται ότι η Δίχρονη Προσχολική στην περιοχή μας θα εφαρμοστεί στον Βύρωνα και στην Καισαριανή, αλλά με όρους υποβάθμισης. Για τον Δήμο Αθηναίων, που από μας ανήκει το Παγκράτι, ξέρετε την κατάσταση γιατί ήδη πραγματοποιήσατε συνάντηση. Σε κάθε περίπτωση θα μπορούσαν οι Δημοτικές Αρχές να είχαν εξασφαλίσει πολύ καλύτερους όρους αλλά δεν το έκαναν, ακολουθώντας την αντιεκπαιδευτική πολιτική των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και στην Προσχολική Αγωγή. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα για βελτίωση των κτηριακών υποδομών της Προσχολικής Αγωγής στην περιοχή μας.

Συνάδελφοι, αν πραγματικά θέλετε με τη συνάντησή σας να υπάρξει πραγματική πίεση προς τους Δήμους, θεωρούμε αυτονόητο αλλά και απολύτως απαραίτητο να συμμετέχει σε αυτήν το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, που ξέρει καλύτερα από όλους τις συνθήκες και μπορεί να συμβάλει στο να είναι αποδοτική η προσπάθεια αυτή.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι ο τοπικός Σύλλογος, που δίνει τον αγώνα για καλύτερη παιδεία στην περιοχή του, δεν μπορεί να παρακάμπτεται από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας της οποίας είναι μέλος!

Περιμένουμε την θετική τοποθέτησή σας στο αίτημά μας.

 

Για το Δ.Σ.

Η  Πρόεδρος                                        Ο Γ. Γραμματέας

Δριμάλα Θεοδώρα                               Κοπριτέλης Απόστολος

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα