ΣΕΠΕ "Πλουμπίδης": Για την συνέντηση με το Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας για τη 2χρονη προσχολική αγωγή

05/05/2019 - 18:52

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στις 22 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Χρήστο Βρεττάκο. Στη συνάντηση συμμετείχε και το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εκπαιδευτικών «Πρόοδος».  Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση και ο αναγκαίος σχεδιασμός για την πραγματοποίησή  της και στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας από τη σχολική χρονιά 2019-2020.

Ο Σύλλογός μας με απόφαση Γ.Σ.:

  • Σταθερά υποστηρίζει την αναγκαιότητα της άμεσης καθολικής εφαρμογής της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια και επομένως και στον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας.
  • Kαταγγέλλει τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που την ίδια στιγμή που μιλά για 2χρονη υποχρεωτική Π.Α. δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο (χρηματοδότηση, υποδομές, μόνιμοι διορισμοί κ.τ.λ.) για την υλοποίησή της με σύγχρονους παιδαγωγικούς όρους. 
  • Διεκδικεί να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή παιδαγωγική διαδικασία για τα νήπια.

Ο δήμαρχος ρωτήθηκε για το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για να εξασφαλιστούν οι τουλάχιστον 12 αίθουσες που κατά προσέγγιση απαιτούνται. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα, με την πρόταση της Δημοτικής Αρχής, προετοιμάζονται:

  • 3 λυόμενες προκατασκευές στο Οικόπεδο της οδού Αναγνωσταρά́.
  •  2 λυόμενες προκατασκευές στο Οικόπεδο της οδού́ Χατζοπούλου.
  •  2 ως 3 αίθουσες στο Δημοτικό χώρο “Προσήλιον” στο Σελεπίτσαρι.
  •  2 αίθουσες στο 12ο ΔΣ Κερατσινίου.
  •  1 αίθουσα στο 6ο ΔΣ Κερατσινίου.
  •  1 αίθουσα στο 9ο ΔΣ Κερατσινίου.
  •  1 αίθουσα στο Δημαρχείο Δραπετσώνας.
  •  1 λυόμενης προκατασκευής, αν παραστεί ανάγκη, στον αύλειο χώρο του 11ου ΔΣ Κερατσινίου.
  •  1 αίθουσα, αν παραστεί ανάγκη, στον Παιδικό́ σταθμό́ Κρώσφιλντ.

Από την πλευρά του Δήμου, ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι είχε πει προ μηνών στην Τριμερή Επιτροπή , ότι δηλαδή θα έχει έτοιμες τις αίθουσες που απαιτούνται, ώστε να εφαρμοστεί η Δίχρονη από το 2019-2020.

Κλείνοντας τη συνάντηση, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας υπογράμμισαν ξανά ότι την αποκλειστική ευθύνη για την καθολική εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης θα έπρεπε να την είχε η πολιτεία με τη γενναία χρηματοδότηση για τη δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών υποδομών και τον μόνιμο διορισμό των αναπληρωτών νηπιαγωγών.

Αντί αυτού όμως μετακύλησε την ευθύνη στους δήμους στους οποίους για την ερχόμενη χρονιά θα παράσχει μόνο 70 λυόμενες αίθουσες πράγμα απαράδεκτο στον 21ο αιώνα να γεμίζουν τη χώρα με λυόμενα (και μάλιστα σε αυλές σχολείων) στα οποία θα πάνε τα πιο ευαίσθητα χρόνια της ζωής τους μικρά παιδιά. Ευθύνη όμως έχουν και όσοι δήμοι αρκούνται «στα ελάχιστα» για την υλοποίησή της αποδεχόμενοι την υποβάθμιση της Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και δε διεκδικούν μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς σύγχρονους όρους εφαρμογής της.

Ως Σύλλογος συνεχίζουμε να παλεύουμε αταλάντευτα για την άμεση εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης με τις απαραίτητες προϋποθέσεις υλοποίησής της στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας και σε όλη την επικράτεια.  Ο αγώνας αυτός για την Προσχολική Αγωγή αντικειμενικά θα πρέπει να δοθεί από κοινού με όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, με όλο το εργατικό κίνημα.

ΤΟ Δ.Σ.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα