ΣΕΠΕ "Θουκυδίδης": Δελτίο τύπου για τη συνάντηση του ΔΣ με τη Δημοτική αρχή Αλίμου για τη 2χρονη Προσχολική Αγωγή

10/04/2019 - 19:42

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΛΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 29/3/19 το Δ.Σ. του Συλλόγου μας συναντήθηκε με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αλίμουκαι τους υπεύθυνους για την Παιδεία, με στόχο να ενημερωθεί για τις προθέσεις και τα μέτρα που έχουν παρθεί ή θα παρθούν, προκειμένου να υλοποιηθεί η εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2019-2020 στο συγκεκριμένο Δήμο, και βεβαίως να διατυπώσει για άλλη μια φορά τις θέσεις του για το θέμα.

Διαπιστώθηκε  ότι κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί από μεριάς του Δήμου και του Υπ. Παιδείας από την περσινή χρονιά μέχρι σήμερα, (δεδομένου ότι δεν έχει διατεθεί κανένα κονδύλι γι’ αυτόν τον σκοπό),με αποτέλεσμα  ο Δήμος να εκφράζει την αδυναμία υλοποίησης της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και να ζητά την αναστολή της εφαρμογής της για το επόμενο έτος.

Το Δ.Σ. επανέλαβε τη θέση του για άμεση υλοποίηση της δίχρονης δημόσιας υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής,θεωρώντας ότι πρέπει η κυβέρνηση να διαθέσει άμεσα τα ανάλογα κονδύλια, ώστε να προχωρήσουν και να υλοποιηθούν οι αναγκαίες δομές, (τουλάχιστον 2 νηπιαγωγεία, δεδομένου ότι στον Άλιμο υπάρχουν δεσμευμένα οικόπεδα).

Δεν μπορεί να μιλάει κανείς για υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για τα παιδιά των 4 χρόνων, «χωρίς δαπάνη δημοσίου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στον νόμο και τις εγκυκλίους.

Ο Δήμος Αλίμου, όπως και όλοι οι Δήμοι,πρέπει να διεκδικήσoυν τα χρήματα για την άμεση ανέγερση όλων των αναγκαίων σχολείων. Η κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη της χρηματοδότησής τους, όπως είναι υποχρεωμένη και να μη μεταθέτει τις ευθύνες της!                                         

ΤΟ ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα