Α.Σ.Ε. Ηρακλείου: Για τα πιστοποιητικά αναπηρίας των αναπληρωτών

24/06/2019 - 18:01

Πολλοί αναπληρωτές  κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση πιστοποιητικών αναπηρίας

Πολλοί συνάδελφοι αναπληρωτές αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στην προσπάθειά τους να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους και να ενταχθούν στους νέους πίνακες διορισμών και προσλήψεων.

Ειδικά, οι συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν παράλληλα και σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ έχουν το δικαίωμα της μοριοδότησής τους και της ένταξης τους σε καλύτερη σειρά στους πίνακες, κινδυνεύουν να μην ξαναπροσληφθούν επειδή κατέθεσαν στις Διευθύνσεις εκπαίδευσης ληξιπρόθεσμα, χωρίς δική τους ευθύνη, τα Πιστοποιητικά Αναπηρίας.

Το Υπουργείο Παιδείας και ο ΑΣΕΠ γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι για να εκδοθούν τα πιστοποιητικά Αναπηρίας υπάρχει μία συγκεκριμένη χρονική περίοδος εξαιτίας των ραντεβού στης αντίστοιχες δομές υγείας . Κάποιοι συνάδελφοι που παρέλαβαν τα νέα πιστοποιητικά πρόλαβαν και τα κατέθεσαν. Κάποιοι άλλοι όμως τα παρέλαβαν αφού έληξε η ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Γι' αυτό, το Υπουργείο Παιδείας και ο ΑΣΕΠ γνωρίζοντας τα αντικειμενικά προβλήματα που προκύπτουν από την έκδοση έπρεπε να προβλέψουν και για διεύρυνση του χρόνου κατάθεσης τους.

Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίσαμε και παλαιότερα που με την κινητοποίηση του κλάδου ξαναπροσλήφθηκαν συνάδελφοι αναπληρωτές με σκλήρυνση κατά πλάκας που απολύθηκαν γιατί κατέθεσαν χωρίς δική τους ευθύνη, ληξιπρόθεσμα τα πιστοποιητικά Υγείας.

Δεν φτάνει η χρόνια αδιοριστία και η εναλλαγή ανάμεσα στην ανεργία και την ελαστική εργασία των συναδέλφων,  προέκυψαν και χωρίς τη δική τους ευθύνη, προβλήματα για να μπουν στους νέους πίνακες. Ευθύνη φέρουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε τον νόμο 4589/2019, δηλαδή τα κριτήρια απολύσεων αναπληρωτών και ανακύκλωσης της ανεργίας, και η ΝΔ που συμφωνεί με την λογική των κριτηρίων και τον «πυρήνα του προσοντολογίου», σημαία άλλωστε της πολιτικής της είναι οι κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ. 

Γι' αυτό απαιτούμε:

  • Να δεσμευθούν το Υπουργείο Παιδείας και ο ΑΣΕΠ να αποδεχθούν όλα τα Πιστοποιητικά Αναπηρίας, έστω και ληξιπρόθεσμα, των συναδέλφων  αναπληρωτών με ειδικές ανάγκες.
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ-ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα