ΣΕΠΕ "Γ. Σεφέρης": Κινητοποίηση στις 23/7 στις 7.30μμ στα Προπύλαια για την υπεράσπιση του ασύλου!

23/07/2019 - 12:43

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών   Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» καλεί

την Τρίτη 23 Ιουλίου στις 19:30  στα Προπύλαια

σε κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου 

 Η δήθεν ανησυχία της κυβέρνησης είναι υποκριτική και ψεύτικη. Δεν είναι το πανεπιστημιακό άσυλο αυτό που εμποδίζει την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της διακίνησης των ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας ή και σε άλλες περιοχές όπου δεν υπάρχουν Πανεπιστήμια. Δεν μπορεί να χύνεις “κροκοδείλια δάκρυα” για το εμπόριο ναρκωτικών από τη μια μεριά και από την άλλη να το αντιμετωπίζεις με τους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης. Το πλαίσιο που υπάρχει ήδη για τα Πανεπιστήμια μπορεί να αντιμετωπίσει ζητήματα εγκληματικότητας μέσα σ’ αυτά.

Αυτό που λείπει σήμερα στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ δεν είναι τα ΜΑΤ και οι διμοιρίες καταστολής αλλά η επαρκής χρηματοδότηση, για να λυθούν προβλήματα όπως π.χ. η έλλειψη φωτισμού, συντήρησης και φύλαξης που δίνουν χώρο σε φαινόμενα εγκληματικότητας και αξιοποιούνται υποκριτικά για το χτύπημα του πανεπιστημιακού ασύλου.

Η προσπάθεια για την κατάργηση του ασύλου έχει άλλες στοχεύσεις. Τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και αυτή της ΝΔ υπηρέτησαν και υπηρετούν την εμπορευματοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, την επιχειρηματική λειτουργία και δραστηριότητα των Πανεπιστημίων. Με την κατάργηση του ασύλου, εξασφαλίζουν την "ασυλία" στα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, το χτύπημα των δικαιωμάτων των φοιτητών και των εργαζομένων. Σε ένα τέτοιο Πανεπιστήμιο θέλουν «ασυλία» να έχουν μόνο οι επιχειρήσεις, για να μπαινοβγαίνουν ανενόχλητα και να εξασφαλίζουν ότι η Ανώτατη Εκπαίδευση θα υπηρετεί απρόσκοπτα την κερδοφορία τους.

 Το άσυλο ποτέ δεν ήταν δεδομένο. Κατακτήθηκε με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες από φοιτητές και εργαζόμενους. Οι προσπάθειες κατάργησης του πάντα συνδέονταν με την καταστολή και την επιβολή αντιλαϊκών πολιτικών.

Μπλοκάρουμε την απόπειρα της κυβέρνησης της ΝΔ να καταργήσει το ακαδημαϊκό άσυλο!

Υπερασπιζόμαστε το πραγματικό περιεχόμενο του μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους και τα σωματεία των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα!

Διεκδικούμε Ανώτατη Εκπαίδευση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν που θα υπηρετεί τις πραγματικές μορφωτικές ανάγκες των φοιτητών, τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                      ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα